Flottielje zeilen Athene

Flottielje data 2021 Athene. Kijk voor de data bij vertrek data.

Om in Athene te komen kun je het beste met het vliegtuig komen. KLM en Transavia vliegen samen 3x per dag op Athene, er is dus keuze uit verschillende tijden en prijzen. Vanaf het vliegveld gaat er een Express bus naar de jachthaven Kalamaki Marina (X96). Deze bus rijdt de hele nacht door en doet er ongeveer 45 minuten over. Een enkele reis kost €6 (voor studenten €3) en een kaartje is te verkrijgen bij de uitgang van de luchthaven, waar ook de bus zich bevindt. Wij kunnen ook de transfer voor je verzorgen, afhankelijk van het aantal personen kunnen wij een prijsopgaaf maken.

Dag 1: Amsterdam – Athene
Na een vlucht van ongeveer drie uur kwamen we aan in Athene. Hier namen we de bus die ons in drie kwartier naar de haven bracht. Het jacht lag al klaar en na een grondige inspectie en het in ontvangst nemen van de boodschappen die bezorgd werden, was het tijd voor een borrel in onze eigen kuip: jamas! ’s Avonds aten we in Plaka, de oudste wijk van Athene. Het uitzicht op de Akropolis was prachtig!

Dag 2: Athene – Aegina – Afstand: 18 zeemijlen
Wat heerlijk om ’s ochtends op je eigen schip in de haven wakker te worden! Na het ontbijt in de kuip, ging de bimini al omhoog, om ons tegen de brandende zon te beschermen. Onze eerste bestemming: Aegina, een levendig stadje op het gelijknamige eiland. Voor we hier aankwamen, gooiden we het anker uit om een frisse duik in de Middelandse Zee te nemen. ’s Avonds legden we aan in de haven van Aegina waar we met onze voeten in het zand in een gezellige taverne verschillende Griekse gerechtjes probeerden.

Dag 3: Aegina – Epidaurus – Afstand: 14 zeemijlen
Deze dag stond de tocht naar Epidauros op het programma. Onderweg zwommen, snorkelden en lunchten we in een baai bij het eiland Angistri. Later zeilden we verder richting Epidauros. Dit dorpje staat bekend om het amfitheater. Het schijnt zelfs het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid te zijn wat ook nog steeds in gebruik is.

Dag 4: Epidaurus – Vathi – afstand: 9 zeemijlen
Na het vroege ontbijt stond er een bus voor ons klaar om ons naar het amfitheater te brengen. Indrukwekkend!

Tegen de middag vertrokken we naar het Vathi, op het schiereiland Methana. Onderweg zagen we dolfijnen!
Vathi is een klein dorpje met maar een paar restaurantjes. Een winkel is er eigenlijk niet. Voor het avondeten zwommen we in de haven. Het water is er zeer schoon door de open ligging aan zee. Na het eten wandelden we over het verlaten strand. Je schijnt hier zelden iemand tegen te komen.

Dag 5: Vathi – Poros, afstand 18 zeemijlen
Na een heerlijk ontbijt met vers brood dat de bakker persoonlijk komt brengen (hij heeft geen winkel) en een frisse duik, was het helaas al weer tijd om afscheid te nemen van Vathi. Gelukkig lag het schilderachtige en levendige dorpje Poros op ons te wachten. Na het avondeten en een heerlijke coupe ijs, proefden we nog even van het Griekse nachtleven in de plaatselijke discotheek Malibu-Bar.

Dag 6: Poros – Ermioni – Afstand: 19 zeemijlen
Onderweg naar het volgende eiland lieten we het anker vallen achter ‘Kikker eiland’. Dit onbewoonde eilandje bestaat slechts uit een rots in de vorm van een kikker. Hier lunchten, zwommen en snorkelden we. Daarna was het tijd om verder te zeilen naar Ermioni.

In dit kleine stadje aten we in het oudste restaurant van de Peloponnesos om daarna nog een cocktail te drinken in een stijlvolle bar.

Dag 7: Ermioni – Koulhadia: afstand: 21 zeemijlen
In Ermioni sloegen we behoorlijk wat boodschappen in. De komende avond liggen we namelijk voor anker bij het plaatsje Koulhadia. Deze baai is de ideale plek om zeeschildpadden te spotten. En we hadden geluk: we zagen ze vlak naast de boot zwemmen.

Dag 8: Koulhadia – Nafplion: Afstand: 18 zeemijlen
Vanaf Koulhadia voeren we naar Nafplion. Deze plaats heeft een unieke sfeer en er zijn vele Arabische en Italiaanse invloeden te zien. Op het gezellige Platia Syntagmatos waan je je zo in Venetië. Toch kozen we voor een echte Griekse maaltijd om daarna voldaan onze kooi op te zoeken.

Dag 9: Nafplion – Spetses: Afstand: 25 zeemijlen
Op de negende dag hadden we een flinke reis voor de boeg. Spetses, onze volgende bestemming ligt ruim 25 zeemijlen verder en het waaide ook nog eens vanuit de verkeerde richting. Een goede gelegenheid dus om  zo efficiënt mogelijk de zeilen te trimmen en zo te leren met moeilijke wind te varen. Einde van de dag met rode wangen weer in de haven, een heerlijke lange zeildag werd beloond met een koud drankje en ondergaande zon….

Dag 10 Spetses – Dhokos: Afstand 13 zeemijlen
Op Spetses sloegen we flink boodschappen in, zodat we op het nauwelijks bewoonde eilandje Dhokos, waar we de nacht doorbrachten, konden barbecueën. Het werd een heerlijke avond onder de sterren en we hebben zelfs ’s nachts gezwommen.

Dag 11: Dhokos – Hydra: Afstand: 7 zeemijlen
Aangezien Hydra maar zeven zeemijlen van Dhokos ligt, namen we hier ’s ochtends nog lekker de tijd om te zwemmen en te luieren. Pas na de lunch zeilden we naar Hydra, een eiland dat zeer geliefd is bij filmsterren. Niet alleen de rich and famous bezoeken deze plek, maar ook het ‘gewone volk’. De haven ligt dus vol en wij ankerden in de derde laag. Ik was er best trost op dat we in één keer goed lagen!

Hoewel het een komen en gaan van jachten, watertaxi’s en ferry’s is, zijn er geen auto’s op het eiland. Vervoer over land gaat per ezel.

Dag 12: Hydra – Russian Bay: Afstand 14 zeemijlen
Om bij Russian Bay, een baai bij Poros, te komen, moesten we opkruisen. Gelukkig waren we al het een en ander gewend. In Poros deden we inkopen om vervolgens aan boord te koken. Vanuit onze kuip genoten we van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd met uitzicht op de ondergaande zon.

Dag 13: Russian Bay – Perdika: Afstand 12 zeemijlen
 ’s Ochtends namen we eerst nog even de rust om te zwemmen en te zonnen. Later vertrokken wij pas naar Perdika op het eiland Aegina. Onderweg zagen we wederom dolfijnen. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Dag 14: Perdika – Athene: Afstand 22 zeemijlen
Op de laatste zeildag zeilden we terug richting Athene. In de baai van Agia Marina namen we onze laatste duik en ’s avonds aten we met de hele groep in een taverne, vlak bij de haven. Aangezien het de laatste avond was, maakten sommigen het laat in de populaire Kitchen Bar.

Dag 15: Athene – Amsterdam: Afstand 1215 zeemijlen
Om negen uur ’s ochtends was het tijd om van boord te gaan. ’s Middags brachten we nog een bezoek aan de Akropolis, maar daarna was het echt tijd om de terugreis te aanvaarden. Bruinverbrand en met pijn in ons hart namen we afscheid van het prachtige Griekenland. We hebben twee heerlijke weken gehad.

Heb je vragen over een flottielje vakantie, 2 weken vanuit Athene of ben je benieuwd naar een 1 weekse flottielje route? Neem dan gerust contact met ons op.