Flottielje zeilen in Griekenland

De vrijheid van een eigen jacht, gecombineerd met de expertise van de flottieljeleiding en de gezelligheid van een groep. Hulp wanneer het nodig is, privacy wanneer daar behoefte aan is en samen eindeloos genieten.

In een flottielje vaar je op je eigen jacht, samen met andere zeiljachten, een prachtige route onder begeleiding van een moederschip. Dit moederschip wordt gevaren door een ervaren flottieljeleider, die elke ochtend een briefing zal geven over de te varen route en ondersteuning biedt waar nodig.

BQ Yachting l Mooi Weer  organiseert flottieljes in Griekenland. Wij organiseren deze flottieljes zelf, en boeken dus geen klanten in bij andere flottieljes.

    

Onze flottieljes bevatten maximaal 10 boten, in het laagseizoen max 7. In het hoogseizoen en de meivakantie zijn er veel kinderen aan boord bij alle zeiljachten. Veel mensen vragen ook expliciet om de leeftijden van de boten die al geboekt hebben. Daar zijn wij erg transparant over. We openen zelfs een Facebook pagina ongeveer 6 weken voor vertrek, zo kunnen jullie vast kennismaken met elkaar.

Klik hier voor de vertrekdata en gebieden van de flottieljes in 2019.

Waarom meevaren met een flottielje?

  • Begeleiding en kennis van een flottieljeleider die het gebied kent als z’n broekzak.
  • Elke ochtend een briefing met o.a. de weersvoorspelling, mooie plekken en eventuele gevaren onderweg.
  • Ondersteuning bij problemen (in de breedste zin van het woord).
  • Gezelligheid van de mede-flottieljeboten.
  • Zeer geschikt voor kinderen: zij zien dagelijks hun nieuwe vrienden terug.
  • Een eigen jacht, dus alle privacy en vrijheid.


Wanneer je in Griekenland flottielje gaat zeilen, zijn de volgende zaken vereist:

  • In ieder geval 1 opvarende is in het bezit van een vaarbewijs 1.
  • De bemanning bestaat daarnaast uit minimaal 1 persoon die goed kan helpen tijdens het zeilen en manoeuvreren
  • Naast het vaarbewijs is de schipper ook bekend met het manoeuvreren op motor in havens

In Griekenland zijn de autoriteiten de eisen om een jacht te huren iets strakker aan het maken. Op zich vinden wij dat niet zo erg. Je zou het zelf ook niet fijn vinden wanneer je schade krijgt aan je gehuurde zeiljacht omdat degene naast jou niet zorgvuldig aangelegd heeft? Er wordt nu dus iets meer gekeken of een schipper (en co-schipper) ook echt bekwaam is. Daarnaast is het voor jezelf en je bemanning ook niet prettig wanneer er onrust of zelfs paniek aan boord is, dat is niet het gevoel waar je bij een vakantiegevoel hoopt…Flottielje zeilen l Zeilen in Griekenland l Zeilen in de Ionische Zee l BQ Yachting

In Griekenland leg je in veel havens aan op anker. Ja, op anker. Het anker gooi je aan de voorkant van je zeiljacht uit (geen zorgen, alle jachten hebben een elektronische ankerlier!), je vaart minimaal 50 meter achteruit en legt vervolgens met twee landvasten aan de kade vast. Simpel als dat. Als er tenminste geen zijwind is, of een hele drukke haven met nog maar een klein plekje over of het schroefeffect zit je dwars etc.. Het is dan prettig wanneer iedereen aan boord zijn taak kent.
Ben je er niet helemaal zeker van dat je dit op een ontspannen manier kunt, dan bieden wij je de mogelijkheid om een cursus te doen, of zoals wij deze noemen: een instructiedag (of dagen). Tijdens je vakantie vaart er dan op de eerste dag een instructeur mee die je op weg helpt en je even wegwijs maakt met het zeilen in Griekenland. Daarnaast zie je vaak dat de eerste keer wegvaren uit een drukke charterhaven toch al spannend is, en dan is een klein beetje hulp aan boord vaak welkom! Een instructeur aan boord voor 1 dag kost € 175, hiervoor kan je in Nederland geen cursus doen…

Wanneer je meer vragen hebt over het flottielje zeilen in Griekenland, dan horen wij dat graag. Neemt u gerust contact op: 036 8483482 of stuur een email naar info@flottieljezeilengriekenland.com, wij helpen je graag!